25/4/12

Sant Jordi



No hi ha cap festa comparable a Sant Jordi, és impressionant com ha arrelat la tradició del dia de la rosa entre nosaltres. Qui no és de Catalunya, queda sorprès per l'ambient de la celebració i la significació d'aquesta festa.
Crec que no hi ha dona a Catalunya que es quedi sense una rosa per la diada de Sant Jordi. Això vol dir que milions de roses inunden el mercat (més de 7 segons diferentes informacions)  I no totes passen per les mans dels floristes. Com ja se sap i és evident, només hem de veure les cantonades dels carrers, moltes d'elles son venudes per persones que per una raó o altre aprofiten aquesta diada per ingressar uns diners extres.Des d'associaciones benéfiques (o no tant...), a gent que simplement es busca la vida. Això ja forma part del paissatge de Sant Jordi i és impossible de controlar, entre altres coses perque no hi ha voluntat dels que en serien responsables de fer-ho. També caldria donar un cop d'atenció vers els proveidors i majoristes dels mercats centrals de la flor, que no posen cap impediment a que gent no professional es proveixi de roses sense cap problema. Aquestes roses, per soposat,  no paguen IVA. Les nostres SI. 
Malgrat tot això, pels floristes Sant Jordi és una festa gran, i com a professionals del sector hem d'aprofitar aquest dia com a reclam perque la gent trobi als nostres establiments la diferència del que poden trobar al carrer. Hem de donar al producte el valor afegit de la nostra professionalitat, ornamentant cada rosa com el que ha de ser : un veritable treball d'artesania floral i així  farem entendre al client que no tot és el mateix. 
I això  ens agradaria haber-ho aconseguit amb alguns d'aquests treballs d'aquest Sant Jordi .Esperem que us agradin.